Vår historie

Strindens spiller på 17mai med Kvint i front.

Vårt utspring

Strindens Promenade Orchester har sitt utspring fra Studentersamfundet i Trondheim. Vi er et studentorkester som primært spiller dixie jazz, men også musikk i nær sagt alle sjangre.

Som et middelaldrende orchester med over 50 år bak oss er vi stolte av vår historie og tradisjon. Strindens ble grunnlagt 28. april i 1963, klokka 17.04 på Havstein kirkegård. Det var tre studenter fra NTH som var lei av å være for gamle til å gå i barnetoget 17. mai. For å gjøre noe med det startet de altså Strindens Promenade Orchester. Siden den gang har vi gledet mange med vår tilstedeværelse på ulike arrangement, og da særlig 17. mai. Vi tar så mange runder vi kan i barnetoget, rekorden er fire.

Spilleoppdrag

I løpet av et år har vi mange oppdrag rundt omkring i nærmiljøet. Fra besøk i barnehager, opptredener for bedrifter og diverse blæsting for Samfundet, til spontane konserter på Nordre. Vi kan også finne på andre gøyale ting.

Vi er kanskje den gjengen på Samfundet som har bredest kontaktflate utenfor Huset. Det eneste faste oppdraget vi har i det Runde Hus, er å spille Stars & Stribes som punkt nr. 2 under festmøter. Beskjedent nok innehar vi verdensrekorden i hurtigspilling av denne marsjen, sist forbedret under UKA-99. Gjeldende rekord er på utrolige 0.50.6. (Normaltid er forøvrig 3.50.00).

Strindens spiller på 17 mai med Ravn i front.

Vårt nettverk:

Logoen til Studentersamfundet i Trondheim.

Strindens Promenade Orchester holder til på Studentersamfundet i Trondheim. Her er det fantastiske muligheter til å få venner for livet! Ofte sier man at Studentersamfundet er det røde bankede hjertet i Trondheim by. Eller som første formannen ved Samfundet Edgar B. Schieldrop sa: ”Høiskolen vil gjøre dere til studerende. Vi, Samfundet, vil gjøre dere til studenter.”

Les mer om Studentersamfundet!

Logoen til UKA i Trondheim.

Strindens Promenade Orchester har også tette bånd til UKA. UKA er Norges største kulturfestival som arrangeres her i Trondheim. Her får Strindens være en del av moroa og vi promoterer UKA ved å spille.

Les mer om UKA!