Strindens Promenade Orchester har sitt utspring fra Studentersamfundet i Trondhjem. Vi er et studentorkester som spiller musikk i nær sagt alle genre og til mange ulike anledninger. 12 studenter utgjør den faste medlemsmassen. Dette antallet fordi det akkurat går inn i tre drosjer, og fordi det blir lett å dele en kasse selters.

Som et middelaldrende orchester med over 50 år bak oss er vi stolte av vår historie og tradisjon. Strindens ble grunnlagt 28. april i 1963, klokka 17.04 på Havstein kirkegård. Det var tre studenter fra NTH som var lei av å være for gamle til og gå i barnetoget 17. mai. For å gjøre noe med dette startet de altså Strindens Promenade Orchester. Siden den gang har vi gledet mange med vår tilstedeværelse på ulike arrangement, og da særlig 17. mai. Vi tar så mange runder vi kan i barnetoget, rekorden er fire.

I løpet av et år har vi mange spillinger rundt omkring i nærmiljøet. Fra besøk i barnehager, oppdrag for bedrifter og diverse blæsting for Samfundet, til spontane konserter på Nordre. Vi kan også finne på andre gøyale ting.


Vårt beskjedne motto er:
Ingen oppgave for liten.
Ingen oppgave for stor.
Ingen oppgave stor nok.


Strindens er kanskje den gjengen på Samfundet som har størst kontaktflate utenfor Huset. Det eneste faste oppdrag vi har i det Runde Hus, er å spille Stars & Stribes som punkt nr. 2 under festmøter. Beskjedent nok innehar vi verdensrekorden i hurtigspilling av denne marsjen, sist forbedret under UKA-99. Gjeldende rekord er på utrolige 0.50.6. (Normaltid er forøvrig 3.50.00).